TV 2 dropper Amanda-prisen etter 12 år

Programleder Pia Tjelta synger i starten av Amandaprisen 2017. Prisen går nå en usikker fremtid i møte etter at TV 2 besluttet å ikke inngå en TV-avtale med Amandakomiteen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Programleder Pia Tjelta synger i starten av Amandaprisen 2017. Prisen går nå en usikker fremtid i møte etter at TV 2 besluttet å ikke inngå en TV-avtale med Amandakomiteen. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

TV 2 bekrefter onsdag at kanalen ikke vil inngå en ny avtale med Amandakomiteen. Filmprisen går en usikker fjernsynsfremtid i møte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi trer ut av avtalen neste år, men har fullt fokus på å lage et fantastisk show i år, sier programredaktør Jarle Nakken i TV 2 til Kampanje.

Dermed nærmer slutten seg for det tolv år lange samarbeidet mellom partene. Amanda-utdelingen nådde et bunnpunkt på 202.000 seere i 2015. Året etter økte seertallet, men i fjor klarte TV 2 bare å lokke 264.000 seere til showet.

– Vi må gjøre en totalvurdering av alle eventene vi er involvert ifra periode til periode, sier Nakken.

Amandakomiteens leder Tonje Hardersen takker TV 2 for samarbeidet, og sier hun gleder seg til årets TV 2-sending. Samtidig ser hun nye muligheter for Amanda de kommende årene.

– Norsk TV-virkelighet er i dag helt annerledes enn den var i 2006 da showet flyttet fra NRK til TV 2, og vi ser store muligheter for å videreutvikle og fornye Amanda-showet i årene som kommer, sier hun.

NRK produserte og viste den årlige Amanda-prisutdelingen under filmfestivalen i Haugesund i 20 år fram til 2005.