37-åring siktet for voldtekt er mistenkt i flere andre saker

Mannen som mandag ble varetektsfengslet siktet for fire overfall- og voldtektsforsøk i Oslo, mistenkes som gjerningsmann i flere andre lignende saker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette har vært unge kvinner i 20-årene på vei hjem fra byen. De har drukket alkohol, og de går alene. Når de låser seg inn, blir de angrepet bakfra, sier politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby til NRK.

Videre opplyser han til kanalen at mannen mistenkes å stå bak i underkant av til sammen ti andre forhold, men sakene er fortsatt under etterforskning.

I fem måneder lot politiet være å informere offentligheten om voldtektsforsøkene mannen nå er siktet for. Bakgrunnen for dette er at politiet i 2016 fikk nye retningslinjer for omtale av voldtekter.

Mandag skrev VG at politiet kun informerer om voldtekter og andre seksuallovbrudd dersom ett av disse forholdene er oppfylt: Publikum kan være vitner eller ha opplysninger som kan bidra til oppklaring, politiet er redd for at gjerningsmannen kan voldta igjen eller at mediene fanget opp hendelsen fra annet hold.

– Vi ser i ettertid at det kan stilles kritiske spørsmål vedrørende dette. Vi var også klar over at de kunne komme, sier Kraby til statskanalen.

Under fengslingsmøtet i Oslo tingrett mandag forklarte 37-åringen seg. Han nekter for at overfallene er forsøk på voldtekt, men har erkjent grov kroppskrenkelse. Han godtok politiets krav om varetekt med brev- og besøksforbud og fullstendig isolasjon de to første ukene.

37-åringen er ifølge NRK tidligere dømt for både for voldtekt og vold.

Personvernpolicy