Mann i 30-årene dømt til tre års fengsel for voldtektsforsøk

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 30-årene er dømt til tre års fengsel for flere voldtektsforsøk i Levanger i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen, som er av syrisk opprinnelse, skal ifølge politiet ha oppsøkt en rekke restauranter og antastet berusede kvinner på vei hjem fra byen i Levanger, melder Trønder-Avisa.

Han ble pågrepet natt til 3. desember i fjor etter at en kvinne varslet politiet. Mannen hadde tilbudt kvinnen skyss hjem, mens hun ventet på drosje. Hun takket ja, men ble raskt overfalt da hun satte seg i passasjersetet.

Gjerningsmannen skal ha tatt kvelertak på henne og forsøkt å utføre seksuelle handlinger, men kvinnen kom seg unna og varslet politiet.

I tillegg var også mannen tiltalt for et lignende tilfelle fra oktober. Der erkjente han straffskyld etter at han ble oppmerksom på at det hele var filmet av overvåkingskamera.

Mannen ble i tillegg frikjent for et annet voldtektstilfelle fra september. Den fornærmede kvinnen var usikker da hun skulle peke ut gjerningsmannen i en fotokonfrontasjon. Retten mente derfor at det forelå rimelig tvil om at det var tiltalte som var gjerningsmannen.

Retten har dømt den tiltalte mannen til tre års fengsel samt 60.000 kroner i oppreisning til kvinnen som ble utsatt for voldtektsforsøket.