To amerikanske turister funnet i nødbu på Trolltunga

To amerikanske turister ble meldt savnet etter en tur søndag på Trolltunga. De er nå begge funnet i god behold. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
To amerikanske turister ble meldt savnet etter en tur søndag på Trolltunga. De er nå begge funnet i god behold. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To kvinnelige amerikanske turister ble meldt savnet natt til mandag. Etter en redningsaksjon ledet av Røde Kors, ble kvinnene funnet i en nødbu på Trolltunga.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to kvinnene, som er i starten av 20-årene, dro ut på en tidlig søndagstur, men var ifølge politiet ikke kledd for været. Det var natt til søndag kjølig og tåkete i området.

Kvinnene ble funnet ved 5-tiden mandag.

– De er våte og kalde, men ellers ok. De får nå hjelp til å ta seg ned fra fjellet, skriver Vest politidistrikt på Twitter.

Trolltunga, som er et fjellutspring på 1.100 meter over havet i Tyssedal kommune i Hordaland, er en populær turistattraksjon. Men mange turister er ikke vant til å gå i det norske høyfjellet, og hvert år blir det iverksatt flere redningsaksjoner for å hente ned turgåere som har problemer.