Dette skjer i dag

Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene mandag 11. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump møter Kim

Det historiske toppmøtet mellom USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un i Singapore skal etter planen begynne klokken 3 natt til tirsdag norsk tid, klokken 9 på morgenen lokal tid. Før den tid er det ventet at amerikanske tjenestemenn skal møte sine motparter fra Nord-Korea.

– Flott å være i Singapore, det er spenning i lufta! skrev presidenten på Twitter i natt.

Høie i ambulansefly-møter

Helseminister Bent Høie (H) har med seg klar beskjed fra Stortinget når han besøker flere aktører i ambulanseflystriden i Tromsø. Han skal blant annet møte Babcock, som tar over driften av ambulanseflyene fra neste sommer.

«Stortinget ber regjeringen sikre at erfaring og kompetanse i dagens luftambulansetjeneste videreføres», lyder instruksen som flertallet på Stortinget torsdag ble enige om å gi helseministeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ankesak for terrordømt verdaling

Ankesaken til verdalingen som ble dømt for terrordeltakelse i Syria, starter i Borgarting lagmannsrett. Påtalemyndigheten rettet terroranklagene mot ham etter oppholdet i Syria fra november 2014 til april 2016.

Selv hevder tiltalte at han ikke var involvert i militær tjeneste for IS, men dro til Syria for å hjelpe lokalbefolkningen mot Syrias president Bashar al-Assad.

Solberg innleder sentralstyremøte

Statsminister Erna Solberg innleder på Høyres sentralstyremøte på Høyres hus klokken 9.30. Tidligere på sentralstyremøtet har barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland utfordret eget parti til å ta tak i gutteproblemer.

– Vi ser at gutter er overrepresentert i både frafallsstatistikken, Nav-statistikken og selvmordsstatistikken. Jeg mener vi burde gjort mer for denne gruppen, disse tenåringsguttene våre, sa Helland til NTB.