Posten hedrer DNT med friluftsfrimerker

Nye frimerker fra Posten til markerer Den Norske Turistforenings årsjubileum. Motivet heter «Vandrere på vei mot Fannaråki». Foto: Posten / NTB scanpix
Nye frimerker fra Posten til markerer Den Norske Turistforenings årsjubileum. Motivet heter «Vandrere på vei mot Fannaråki». Foto: Posten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I anledning 150-årsjubileet til Den Norske Turistforening har Posten laget fire nye frimerker med motiver fra frisk luft og fri natur.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det oser frisk luft og fri natur av frimerkene vi gir ut for å hedre Den Norske Turistforening. De får fram mangfoldet i foreningens aktiviteter, sier frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten i en pressemelding.

De fire frimerkene er designet av Madeleine M. Karlstrøm. De viser kajakkpadling i Vesterålen, vandrere på vei mot Fannaråki i Sogn og Fjordane, Gråhøgda på Venabygdsfjellet og Svartvassbu i Møre og Romsdal.

– Til hundreårsjubileet i 1968 hadde frimerkeserien bare motiver av fjell. Jeg er glad for at vi gjennom årets jubileumsfrimerker speiler det mangfoldet som preger DNT i dag, samtidig som vi viser fram det som er kjernetilbudet vårt – nemlig hytte- og rutenettet. Vårt mål er å inspirere og legge til rette for å få hele Norge ut på tur, sier generalsekretær Nils Øveraas i Den Norske Turistforening.

Frimerkene har valør Innland (14 kroner) og Europa (18 kroner), og kan brukes på vanlige brev og postkort. De er i salg fra fredag 15. juni.