Etterslokking av skogbrannen i Trysil

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har pågått etterslokking av skogbrannen ved Trysil natt til søndag. Brannvesenet melder at det fortsatt ulmer i området og har fortsatt mannskap på stedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Like før midnatt natt til søndag hadde brannmannskapet noenlunde kontroll på brannen ved Trollsberget sør for Trysil i Hedmark. Mannskaper har overvåket området gjennom natten.

Flere helikoptre ble satt inn i slokkingsarbeidet siden området som brant, lå et stykke unna veiforbindelse.

– Vi fikk kontroll over brannen i går kveld først og fremst ved bruk av helikopter. Da de forlot brannstedet, var det ingen åpne flammer. Men vi har vært oppe og befart området, og det ulmer fortsatt ganske godt. Det er igjen mannskap både fra brann, sivilforsvar og skogbrannreserven som har holdt vakt og drevet med etterslokking med de få midlene de klarer å ha på stedet, sier brannsjef Trond Joar Kjenstadbakk i Midt-Hedmark brann- og redningsvesen til NRK.

Også søndag formiddag ble det satt inn brannhelikopter som skal dynke området. I utgangspunktet skulle det fly over de vanskeligst tilgjengelig områdene en times tid.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I 15.30-tiden lørdag var brannområdet på ett mål, men ilden spredte seg raskt slik at arealet som brant, endte på cirka 100 mål. Sju timer senere meldte brannvesenet at de mente å ha noenlunde kontroll på flammene.

– Helikoptrene som var med i slokkingen, står nå på bakken fordi de ikke har mer flytid. De blir satt inn igjen når de kan fly igjen, sa operasjonsleder Atle B. von Obstfelder i Innlandet politidistrikt til NTB klokka 2.45 natt til søndag.

Et brannmannskap på 30, assistert av Sivilforsvaret og tre brannhelikoptre, kjempet mot flammene lørdag kveld. Det var ikke er noen fare for spredning til bebyggelse.