Bevæpnede og maskerte menn ranet postkontor i Moss

Posten har ikke opplevd ran på veldig mange år. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix
Posten har ikke opplevd ran på veldig mange år. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Politiet har satt opp sperringer ved Svinesund etter postranet i Moss lørdag morgen. Tre bevæpnede og maskerte menn kom seg unna i en svart bil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet gikk lørdag ettermiddag ut med overvåkningsbilder av to av de tre gjerningsmennene.

En ansatt ble tatt av ranerne på utsiden av postkontoret og truet til å åpne safen i Høyden postkontor i Varnaveien. Gjerningsmennene forsvant i en svart liten bil, muligens en Toyota Yaris, melder politiet.

Øst politidistrikt melder at de foreløpig ikke gir ytterligere opplysninger om postranet, som de meldte om klokken 9.14.

– Status i saken er at vi har gått ut med en etterlysning. Vi forsøker nå å følge sporene, identifisere mennene og pågripe dem, sier politiadvokat Behreng Mirzaei til NTB klokken 17.

Håndjern

Operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt sier til Moss Avis at ingen kom fysisk til skade i ranet. Den kvinnelige ansatte som skulle åpne postkontoret for dagen, er tatt hånd om av helsepersonell og arbeidsgiver.

– Hun skal ha blitt satt på håndjern under ranet, men har klart å utløse alarmen, sier Sandberg.

Kvinnen skal være sterkt preget av hendelsen, men har gitt politiet en god og verdifull beskrivelse av både hendelsesforløp og ranere.

Ifølge operasjonslederen hadde ransmennene ulike typer ansiktstildekking, og alle snakket gebrokkent engelsk.

Politiet oppgir at den ene hadde mørke adidasbukser, hvite striper på låret og mørk hettegenser, den andre hadde mørk caps, var heldekket i ansiktet og bar en svart ryggsekk, mens den tredje var iført lyseblå jeans, mørk boblejakke og hadde et grått tørkle over ansiktet.

Sperringer ved Svinesund

– Vi søker lokalt, regionalt og nasjonalt, sier politiets innsatsleder Remi Kopperud til avisa.

Han opplyser at politiet spaner over et større område, og at det er satt opp sperringer i grenseområdet ved Svinesund. Etter det politiet vet, skal ransbilen ha tatt av mot venstre og kjørt mot Melløs.

– Vi ønsker selvfølgelig kontakt med vitner som kan fortelle oss mer, sier Kopperud.

Innsatslederen bekrefter at han ba om tung bevæpning i forbindelse med utrykningen.

Ukjent ransbeløp

Det er foreløpig ikke kjent hvor mange penger de fikk med seg. Politiet opplyser at de legger stor innsats inn i etterforskning, avhør og søk etter ranerne.

– De har sperret av deler av parkeringsplassen ved Posten på Høyden. Det er snakk om fem politibiler og ambulanse. Flere av politifolkene er bevæpnet og har skuddsikre vester, sa et vitne rett før klokka 10.

Pressesjef John Eckhoff i Posten sier til VG at rutiner for å ivareta ansatte er iverksatt. Han stiller seg undrende til at et postkontor blir ranet i 2018 og forteller at Posten ikke har opplevd ran på veldig mange år.

Personvernpolicy