Knivstukket mann låste seg inne på kafé på Grønland

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 20-årene låste seg inne på en kafé etter at han ble knivstukket under en slåsskamp på Grønland i Oslo fredag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han er sendt i ambulanse til Ullevål sykehus. Mannen er alvorlig, men ikke livstruende skadd, sa operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NTB klokken 20.30.

Politiet fikk melding om en større slåsskamp i Smalgangen fra vitner klokken 19.57. Ni-ti personer ble sett løpende fra stedet av vitner og vektere, ifølge politiet.

– Vi kjenner ikke bakgrunnen for voldshendelsen, men vi vet hvem fornærmede er, fortalte operasjonslederen.

Like før midnatt sier Stokkli at åstedet er ved nedgangen til T-banen hvor det ble funnet blodspor, men at fornærmede ble funnet inne på en kafé hvor han hadde blitt tatt hånd om. Innehaver av kafeen Evita, Elisabeth Toth, sier til Aftenposten at en mann hadde låst seg inne på toalettet og ba henne ringe nødetatene.

– Han var veldig redd, for han låste døren igjen etter at han ba meg ringe ambulanse og politi, sier Toth. Hun løp dermed ut og varslet vekterne på torget utenfor, og kort tid senere var nødetatene på stedet.

Stokkli sier til NTB ved midnatt at de ikke har aktive patruljesøk ute, men de har sikret seg en mobilvideo av slagsmålet som de skal gjennomgå, samt avhøre vitner.