Kjent kriminell varetektsfengslet før etablering av MC-klubb

En 33 år gammel norskpakistaner er varetektsfengslet i fire uker, siktet for flere tilfeller av grove trusler og vold. Mannen ble pågrepet torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kilder NRK har snakket med, forteller at den 33 år gamle mannen var tiltenkt en rolle som president i Oslo-avdelingen når den etter planen skulle tas opp i den nederlandske MC-klubben Satudarah.

– Han er siktet for gjentatte tilfeller av grove trusler, også med skytevåpen. I tillegg til vold og påvirkning av vitner. Disse forholdene er av en sånn alvorlighet og hyppighet at politiet mener det er gjentakelsesfare, sier politiadvokat Mette Persen.

Aktuelt: Beryktet MC-gjeng legger ned i Norge

Internasjonalt er Satudarah beryktet for narkotika, vold og annen kriminalitet.

– Min klient erkjenner ingen form for straffskyld, sier forsvareren, advokat Trygve Staff.

33-åringen er tidligere straffedømt flere ganger for grove ran, våpenlovbrudd og narkotikakriminalitet. Ifølge NRK setter politiet ham i sammenheng med flere skyteepisoder og voldelige konflikter i Oslo. Han skal derfor ha vært i politiets søkelys den siste tiden.

Ifølge Dagbladet har mannen fortid fra den beryktede Oslo-gjengen Young Guns. Avisen omtalte for en måneds tid siden et bilde, hvor mannen poserer sammen med blant andre en av de internasjonale toppene i Satudarah.

Aktuelt: Mikael (38) var voldsversting i Oslos underverden

Personvernpolicy