Riksadvokaten mer enn dobler foretaksboten til barnevernsenhet etter Vollen-drapet

Miljøterapeuten Anna Kristin Gillebo Backlund (30) ble dept av en 15 år gammel jente ved barnevernsinstitusjonen Små Enheter på Vollen i Asker i oktober 2014. Nå har Riksadvokaten mer enn doblet boten mot selskapet som var ansvarlig for driften. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Miljøterapeuten Anna Kristin Gillebo Backlund (30) ble dept av en 15 år gammel jente ved barnevernsinstitusjonen Små Enheter på Vollen i Asker i oktober 2014. Nå har Riksadvokaten mer enn doblet boten mot selskapet som var ansvarlig for driften. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Riksadvokaten mener barnevernsenheten Små Enheter i Asker handlet uforsvarlig i Vollen-saken og øker foretaksboten fra 200.000 kroner til 500.000 kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Riksadvokaten mener barnevernsinstitusjonen visste at den 15 år gamle jenta som drepte en miljøterapeut, kunne være farlig, melder NRK. Likevel var miljøterapeuten alene med jenta den natta drapet skjedde.

Det var natt til tirsdag 28. oktober 2014 at jenta tok livet av Anna Kristin Gillebo Backlund (30). Hun ble i lagmannsretten dømt til ni års forvaring for drapet.

Den natta drapet skjedde, var miljøterapeuten alene med 15-åringen mens en annen ansatt ved enheten sov bak en låst dør i leiligheten.

Det var Arbeidstilsynet som reagerte og mente at den første boten til Unicare, som har kjøpt det opprinnelige selskapet Små Enheter, var for liten. Regiondirektør Hanne Luten i Arbeidstilsynet i Akershus og Østfold er tilfreds med Riksadvokatens reaksjon.

– Dette sender et signal til norsk arbeidsliv om hvilket tungt ansvar som hviler på arbeidsgiver for å ivareta sikkerheten til ansatte som blir utsatt for alvorlige hendelser, sier Luten til NRK.

Unicare sier til NRK at de vil vedta foretaksboten.

Familien til den drepte kvinnen er glad for at Riksadvokaten har økt boten, men mener den fremdeles er for liten for et så stort selskap.