Drapstiltalt jente erkjente delvis straffskyld i Kristiansand

Artikkelen fortsetter under annonsen

16-åringen som er tiltalt for drap og drapsforsøk på Sørlandssenteret i juli i fjor, erkjente delvis straffskyld da rettssaken startet mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

16-åringen er tiltalt for de to knivstikkingsepisodene på Sørlandssenteret 26. juli i fjor, som resulterte i at 17 år gamle Marie Skuland døde og en 23 år gammel kvinne ble kritisk skadd.

Senere mandag skal den tiltalte jenta forklare seg om hendelsen.

Drapet og knivstikkingen skjedde da den tiltalte jenta var 15 år gammel. Hun ble pågrepet inne på kjøpesenteret kort tid etter hendelsen, og er siktet for drap- og drapsforsøk. I månedene før drapet var hun ut og inn på en rekke forskjellige institusjoner og ble flyttet mellom 17 forskjellige adresser i løpet av ett år.

I flere tilfeller sto hun bak alvorlige hendelser med hærverk, utagering og trusler mot ansatte på ulike institusjoner.

Ifølge en rapport fra Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder, fikk jenta ikke forsvarlig hjelp og behandling verken av barnevernstjenesten eller helsevesenet. Både barnevernstjenesten og Sørlandet sykehus har vedgått og beklaget svikt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Behandlingen jenta fikk opp mot drapet, kan få betydning for straffeutmålingen i saken.

– For påtalemyndigheten vil det være viktigst å få belyst de straffbare handlingene. Så vil det i tilfelle være i forbindelse med straffeutmålingen at det kan komme inn, sier statsadvokat og aktor i saken Jan Tallaksen til NTB.

Jentas unge alder vil også få betydning for straffutmålingen.