Skogbrann i Skien – kan ta flere dager å slukke

Brannmannskapene har søndag kveld ikke kontroll på en skogbrann ved Nisterudbrua i Skien.
Brannmannskapene har søndag kveld ikke kontroll på en skogbrann ved Nisterudbrua i Skien. Foto: Jonas Fossing/varden / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannvesen og to brannhelikoptre jobber med å slukke en skogbrann i Skien. Brannen øker i omfang og kan ta flere dager å slukke, ifølge politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er skog og terreng på Vindmyråsen i nærheten av Nisterudbrua som er i brann, og rundt klokka 19 var om lag 30 mål skog og kratt i brann, ifølge Varden.

Dermed har brannen spredt seg kraftig siden 18-tiden, da politiet i Sørøst opplyste at ett mål var i brann.

Røyken fra området er synlig på lang avstand. Sivilforsvaret er kalt ut for å bidra, og også politiet og Røde Kors har mannskaper på stedet.

Brannmannskapene har ikke kontroll på brannen.

– Det er vanskelig å få kontroll på en skogbrann med dette været, sier oppdragsleder Tommy Eriksen fra Sørøst politidistrikt til NRK. Han sier slukningsarbeidet kan vare i flere dager.

Vurderte evakuering

Det meldes om vanskelige slukkeforhold, ettersom det er bratt og ulendt terreng i området. Et brannhelikopter ble derfor rekvirert til stedet i 17-tiden. Rundt klokken 18 ble enda et helikopter satt inn i slukkearbeidet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skal ikke være fare for at brannen sprer seg til bebyggelse. I 17-tiden sa politiet ifølge Varden at de vurderte å evakuere fire boliger ved Nisterud stasjon som følge av røyken fra skogbrannen.

Ved 19-tiden var ingen evakuert, men politiet har informert beboerne om at veien vil være sperret sørover inntil videre, og at det kan bli røykfylt i området.

Stengt vei

Fylkesvei 44, Valebøveien, er stengt inntil videre på grunn av røyken.

– Vi ber bilister i området ta hensyn til dette, melder politiet.

BaneNor melder på Twitter at de bistår med brannvogn og mannskap i slukkingsarbeidet, ettersom brannen er i nærheten av Bratsbergbanen.

Politi- og brannvesen fikk melding om brannen litt før klokken fire søndag ettermiddag. Årsaken er foreløpig uklar.