Huitfeldt vil ikke snakke om Frode Berg i Moskva

Frode Berg har vært varetektsfengslet siden 5. desember i fjor, anklaget for spionasje. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB scanpix
Frode Berg har vært varetektsfengslet siden 5. desember i fjor, anklaget for spionasje. Foto: Pavel Golovkin / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Leder for utenriks- og forsvarskomiteen, Anniken Huitfeldt (Ap), har ingen planer om å tale Frode Bergs sak mens hun besøker Moskva. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stortingets utenriks- og forsvarskomité landet torsdag i Moskva hvor de er på gjenbesøk for å videreføre den parlamentariske dialogen.

Det er første gang på sju år at parlamentarikerne besøker Russland, og forholdet mellom landene er på flere områder anstrengt. Blant annet har fengslingen av den spionsiktede nordmannen Frode Berg i Russland skapt diplomatisk krøll.

Berg har vært varetektsfengslet siden 5. desember uten at anklagene om spionasje er blitt begrunnet eller dokumentert fra russisk side.

Til Aftenposten opplyser leder for utenriks- og forsvarskomiteen, Anniken Huitfeldt (Ap) at de ikke er i Moskva for å tale hans sak.

– Det har vi full tillit til at Utenriksdepartementet håndterer, svarer hun på spørsmål fra avisa.

I Moskva torsdag møtte de norske politikerne utenrikskomiteen i Føderasjonsrådet, viseutenriksminister i det russiske utenriksdepartementet Aleksander Grusjko, og menneskerettighetsorganisasjonene Memorial og Human Rights Watch.