Meny

Journalist sier han ble smurt inn i griseblod og brakt til likhuset i Kiev

Ukrainas president Petro Porosjenko (fra venstre), den russiske journalisten Arkadij Babtsjenko og Vasilij Gritsak, sjefen for den ukrainske sikkerhetstjenesten møttes i Kiev onsdag. Foto: Presidential Press Service Pool Photo / AP / NTB scanpix
Journalisten som samarbeidet med ukrainske myndigheter om å late som han hadde blitt drept, sier han ble smurt inn i griseblod og brakt til likhuset.

Det forteller Arkadij Babtsjenko selv til pressen i Kiev torsdag. Ukrainske myndigheter avslørte dagen før at de hadde iscenesatt attentatet på Babtsjenko for å forhindre russiske etterretningsagenters påståtte planer om å drepte journalisten.

Babtsjenko sier han kunne ha nektet da ukrainske agenter tok kontakt med ham og fortalte om ideen for en måned siden. Den russiske journalisten deltok imidlertid i planen av egen vilje, påpeker han.

Politiet i Kiev meldte tirsdag at 41 år gamle Babtsjenko hadde blitt skutt og drept inne i leilighetsbygget der han bodde. Dagen etter kunngjorde politiet at han var i live og at de hadde pågrepet en mistenkt i saken.

Populært