Meny

Dette skjer i dag

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dette er blant de ventede hendelsene torsdag 31. mai.

1.200 tas ut i streik

LO tar ut 1.200 medlemmer i streik fra klokken 8, som følge av at de ikke kom til enighet med Finans Norge.

LO organiserer under 3,5 prosent av de ansatte i næringen, men Finans Norge sier streiken vil få betydelige konsekvenser for enkelte foretak hvor LO har et større antall medlemmer.

Luftambulansestriden

Helsekomiteen skal avgi sin innstilling i spørsmålet om en annullering av Babcocks femårskontrakt.

Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti har bedt helsekomiteen støtte de to partienes forslag om å pålegge regjeringen å finne en løsning i luftambulansestriden. Statsminister Erna Solberg (H) sa onsdag at det kan bli aktuelt at Babcock overtar luftambulansedriften i nord tidligere enn planlagt.

NATO-Russland-rådet møtes

NATO-Russland-rådet, som er forsvarsalliansens kanal for dialog med Moskva, skal møtes i Brussel dag. Det blir det første møtet i år, etter en heller anstrengt vår.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sier til Der Spiegel at dialog kan bidra til å redusere friksjonen mellom NATO og Russland og dempe faren for uaktsomme militære trefninger.

Lavrov til Nord-Korea

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov besøker Nord-Korea for å diskutere landets atomprogram og bilateralt samarbeid.

Besøket blir gjennomført samtidig som det foregår intense forhandlinger mellom Nord-Korea og USA om et eventuelt toppmøte mellom Nord-Koreas leder Kim Jong-un og USAs president Donald Trump.

Utenrikskomiteen til Moskva

Stortingets utenriks- og forsvarskomité besøker Moskva, for første gang siden 2011. I fjor ble to av medlemmene i komiteen nektet visum.

I ettermiddag arrangeres et pressemøte på den norske ambassaden. Besøket varer til fredag.


(©NTB)

Populært