Dette skjedde i natt

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 31. mai. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storstreik i finansnæringen avblåst

To timer på overtid ble arbeidsgiversiden Finans Norge enige med Finansforbundet. Forbundsleder Pål Adrian Hellman legger ikke skjul på at forhandlingene har vært krevende, men både de og Finans Norge er fornøyde med resultatet.

Arbeidsgiversiden kom ikke til enighet med LO, som tar 1.200 medlemmer ut i streik klokken 8 torsdag morgen.

WSJ: Trump vil ha EU-toll

USA vil innføre toll på stål og aluminium fra EU, kunngjøringen kan komme allerede torsdag, opplyser kilder til avisen Wall Street Journal.

Fredag 1. juni utløper det midlertidige unntaket som EU ble innvilget da USAs president Donald Trump innførte ekstratoll på 25 prosent på stål og 10 prosent på aluminium i mars. Men kilder den amerikanske avisen har snakket med sier USA vil informere om avgjørelsen før fristen går ut.

Pompeo møtte nordkoreansk general til biff

USAs utenriksminister Mike Pompeo Kim Jong-uns høyre hånd er i New York. Den nordkoreanske generalen og partitoppen Kim Yong-chol er den mest høytstående nordkoreaneren som har besøkt USA siden 2000.

Etter møtet, som varte om lag halvannen time, sa Pompeo at det hadde vært «storartet» og at de nøt en «amerikansk biff».

Weinstein tiltales for voldtekt

En storjury i New York bestemte at det skal tas ut voldtektstiltale mot Hollywood-mogulen Harvey Weinstein. Det opplyser påtalemyndigheten i storbyen. Avgjørelsen er nok et skritt i retning rettssalen for Weinstein.

Weinstein ble sist fredag siktet for å ha voldtatt en kvinne i New York i 2013, og for seksuelle overgrep mot en annen kvinne i byen i 2004.

Kim Kardashian møtte Trump

Reality-stjernen Kim Kardashian besøkte Det hvite hus og ba USAs president Donald Trump benåde en 63 år gammel kvinne som soner livstid for en narkodom.

– Storartet å møte Kim Kardashian i dag, snakket om fengselsreform og straffutmåling, skrev Trump på Twitter etter møtet.