Kan ta dager før Ombo-brannen er slukket

Tre helikoptre deltok i slokkingen av skogbrannen på øya Ombo i Ryfylke. Bildet er tatt fra naboøya Sjernarøy. Foto: Stian Seland / NTB scanpix
Tre helikoptre deltok i slokkingen av skogbrannen på øya Ombo i Ryfylke. Bildet er tatt fra naboøya Sjernarøy. Foto: Stian Seland / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skogbrannen på øya Ombo i Ryfylke blusset opp igjen onsdag og brannvesenet tror det vil ta flere dager før de har kontroll på alle småbrannene. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tre slukningshelikoptre bidro til slukkingen onsdag, og natt til torsdag fulgte brannmannskapet nøye med. Det er snakk om mange små branner som blusser opp i bakken.

– Vi får ikke gjort så mye på natten fordi det er så ulendt terreng, men vi etterslukker og satser på at vi klarer å holde brannene i sjakk, sier operasjonsleder ved Rogaland brann- og redning til NTB like før klokken 04.30 natt til torsdag.

Han tror imidlertid det vil ta tid før de har helt kontroll.

– Det vil nok gå flere dager før det slutter å brenne, sier han.

– Det hadde vært kjærkomment med regn.

Det var i 10-tiden søndag formiddag at brannen på øya ble oppdaget. Søndag kveld opplyste brannvesenet at de hadde kontroll, men siden har den blusset opp igjen.