Oslo og Bergen slåss om varmerekord

– Nå har Bergen slått Trondheim i fotball, men slår de Oslo i antall varmegrader? Rekorden i mai er 29,8 grader begge steder, men i morgen tror vi de når nye høyder, tvitrer Meteorologene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
– Nå har Bergen slått Trondheim i fotball, men slår de Oslo i antall varmegrader? Rekorden i mai er 29,8 grader begge steder, men i morgen tror vi de når nye høyder, tvitrer Meteorologene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bergen og Oslo har samme varmerekord i mai: 29,8 grader. Nå lurer meteorologene på om rekorden knuses onsdag, og hvem som slår den først.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag ligger an til å bli årets varmeste dag hittil, og det er meldt over 30 grader flere steder.

– Nå har Bergen slått Trondheim i fotball, men slår de Oslo i antall varmegrader? Rekorden i mai er 29,8 grader begge steder, men i morgen tror vi de når nye høyder, tvitrer Meteorologene, som like godt har laget en konkurranse om kappløpet mot 30 grader.

I slutten av mai måned i fjor ble det registrert ny rekord for høyeste maksimumstemperatur her i landet. Det skjedde 27. mai i Nedre Eggedal i Sigdal kommune i Buskerud og var på 31,8 grader.

Se hvordan været blir fremover der du er

Til tross for at det falt noen dråper regn en del steder mandag kveld, er det fortsatt høyeste farenivå for skogbrannfare i Sør-Norge. Mest nedbør siste døgnet kom på Sørlandet med fattige 14,8 millimeter i Mandal.

Varmen holder seg hele denne uka i Sør-Norge. Også i Nord-Norge får man en smak av sommer – i hvert fall på torsdag, men neste uke blir nok ikke like varm.