Dette skjer i dag

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene tirsdag 29. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Streik og togforsinkelser

Politisk streik for renholdere og verkstedarbeidere i jernbanen mellom klokka 10 og 13. NSB varsler forsinkelser og innstillinger.

Medlemmer i Norsk Jernbaneforbund krever garanti om å få beholde jobben når regjeringen skal privatisere trafikken på flere togstrekninger. De får støtte av Arbeiderpartiet og nestleder Hadia Tajik vil holde appell under en markering utenfor Stortinget.

Mekling i finansnæringen

Finansforbundet og LO møter arbeidsgiversiden i Finans Norge til mekling tirsdag og onsdag. Fristen for å komme til enighet er midnatt natt til torsdag.

Dersom meklingen ikke fører fram, kan mer enn 21.000 ansatte innen bank og forsikring gå ut i streik torsdag. Det kan bety stans i kortbetaling og nettbanker.

Ny abortlov

Regjeringen i Irland starter arbeidet med å utarbeide en ny abortlov etter folkeavstemningen der det ble rungende flertall for å skrote abortforbudet.

66,4 prosent stemte fredag ja til å fjerne det omstridte grunnlovstillegget fra 1983 som gir et ufødt barn like stor rett til liv som moren, mens nesten 33,6 prosent stemte nei.

Sikkerhetsrådsmøte

FNs sikkerhetsråd samles i New York for å drøfte den humanitære krisen i Syria og situasjonen i Ukraina.

FNs forsøk på å få i stand en politisk løsning i Syra har så langt ikke ført noen vei. Dette vil også være det første formelle møtet om Ukraina siden februar i fjor. Den østlige delen av landet er fortsatt konfliktrammet, fire år etter at prorussiske separatister gjorde opprør der.

Stortingsmøte

Stortinget behandler flere saker, blant dem stortingsmelding om nordisk samarbeid, representantforslag om et bedre flytilbud i hele landet og Oslopakke 3 trinn to.