Salget av is til himmels i maivarmen

Sommervarmen i mai måned har ført til kraftig omsetning av både is og kjølende drikker.
Sommervarmen i mai måned har ført til kraftig omsetning av både is og kjølende drikker. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Salget av is, øl og vann har eksplodert i den overraskende og vedvarende mai-varmen. Hos Hennig-Olsen is i Kristiansand går salget flytende!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med temperaturer over 30 grader og stekende sol fra skyfri himmel øker salget av is og kald drikke til nye høyder.

– Det selges veldig mye iskrem for tiden. Mer enn noen gang i historien i en enkelt måned og i en mai måned. Vi kommer opp i mer enn 5 million liter iskrem i mai, sier en fornøyd administrerende direktør Paal Otto Hennig-Olsen til NTB.

Også hovedkonkurrent og markedsleder i Norge, Tine-eide Diplom-Is, melder om skyhøye mai-tall.

– Det ser ut som om blir det rekordmåned for mai, en all-time high faktisk. Vi jobber nå tre skift og alle står på for å få isen ut og det er utrolig morsomt, sier markedsdirektør Anne Borgen Sturød i Diplom-Is til NTB.

Se hvordan været blir fremover der du er

Saftis i varmen

Hun forklarer at issalget eksploderte da gradestokken gikk over 20 grader. Når det begynner å nærme seg 30 grader går flere og flere over fra fløteis til den mer leskende saftisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både Hennig- Olsen Is og Diplom-Is sverger til norsk fløte i produksjonen og mener det kan kjennes på smaken. Og bestselgerne for begge produsentene er den klassiske kremmerhusisen.

– Kortreiste norske råvarer er viktig for oss. Og vi har norske jordbær i kroneisen, sier Sturød stolt.

Forsker: – Varmen er et symptom på klimaendringene

– Får håpe det varer

Nabo til Diplom-Is i Nittedal er Ringnes bryggeri. Der meldes det om utkjøring av øl og mineralvann i fulle skift. Fra gigantens sentrallager på Gjelleråsen og i Trøndelag kjøres det ut drikkevarer av alle slag i høyt tempo.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Været blir fulgt tett hos oss nå for å gi prognoser over kommende salg. Pent vær er godt vær for Ringnes. Vi har gjerne et par slike uker på sommeren, så det har kommet tidlig i år. Vi får håpe det varer, sier kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard i Ringnes til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han forklarer at salget av øl gjerne øker med en gang varme utetemperaturer melder seg. Men ølsalget følger ikke gradestokken hele veien til topps, men stabiliserer seg når det blir så varmt at det er fint å sitte utendørs.

Aktuelt: Nå vil EU forby q-tips, sugerør og plastbestikk

Trøkk i vannsalget

Salget av vann derimot, bare øker på i samme takt som varmegradene.

– Vannsalg kan doble seg fra den ene uken til den andre, så det kan være ganske mye trøkk der, sier Bruusgaard.

Han legger til at salget av brus er ganske stabilt og ikke gjør veldig store utslag selv om det blir varmere enn ventet.

Aktuelt: Verdens største korallrev vandrer fram og tilbake