Politiet vil ha tips etter brann i Sarpsborg

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Øst politidistrikt ber om tips fra publikum etter den voldsomme brannen i et næringsbygg i Sarpsborg natt til mandag. Rundt hundre personer måtte evakueres.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kriminalsjef Kai Andersen hos politiet i Sarpsborg sier til Sarpsborg Arbeiderblad mandag formiddag at omstendighetene rundt brannen som førte til at Sefa-bygningen ble totalskadd, er svært uoversiktlig.

– Vi jobber nå på spreng med å danne oss et bilde av hva som har skjedd, men det er ikke tvil om at det er snakk om en svært omfattende brann som foreløpig framstår som noe uoversiktlig for politiet, sier han.

Det er ikke meldt om skadde som følge av brannen.

Voldsom brann

Politiet sendte ut den første meldingen om brannen i St. Nikolas-gate klokka 1 natt til mandag. Rundt hundre beboere nær næringsbygget Sefa ble evakuert. De ble ivaretatt på hotell og sykehjem i nærheten.

Nær tre og en halv time etter at brannen først ble meldt, hadde brannvesenet i Sarpsborg kontroll over ilden. Gjennom natten fikk de bistand fra brannvesenet i Fredrikstad, Moss og Rakkestad.

Omtrent en time etter at brannen brøt ut sto flammene 10–15 meter til værs. Hele taket og øverste etasje er nedbrent.

I morgentimene mandag var det bare mindre flammer på stedet. Politiet oppfordret beboere i nærområdet om å lukke vinduer på grunn av kraftig røyk.

Taktisk etterforskning

Andersen sier til avisa at politiet etterforsker brannen bredt.

– Vi kommer til å gjennomføre en rekke taktiske etterforskningsskritt, som innebærer avhør av dem som er berørt av brannen, som eier og andre som har interesser i lokalene, ansatte i brannvesenet og andre vitner, sier han.

Politiet er også svært interessert i å komme i kontakt med vitner som var i området i startfasen av brannen.

– Vi ønsker også å komme i kontakt med personer som kan ha gjort observasjoner i området i forkant av brannen, sier kriminalsjefen.

Kriminalteknikere vil trolig gjennomføre undersøkelser på branntomta først tirsdag eller onsdag. Før den tid vil politiet gjøre flere taktiske etterforskningsskritt. Mandag vil de blant annet gjennomføre en rundspørring blant berørte beboere.