Ingen gjenopptakelse av Baneheia-saken nå

Gjenopptakelseskommisjonens leder, advokat Siv Hallgren, sier til NTB mandag at det ikke blir noen behandling av Viggo Kristiansens begjæring om gjenopptakelse før tidligst til høsten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Gjenopptakelseskommisjonens leder, advokat Siv Hallgren, sier til NTB mandag at det ikke blir noen behandling av Viggo Kristiansens begjæring om gjenopptakelse før tidligst til høsten. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det blir ingen behandling av drapsdømte Viggo Kristiansens begjæring om gjenopptakelse av Baneheia-saken før tidligst til høsten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Den kommer nok utpå høsten en eller annen gang. Saken er under utredning. Vi etterforsker noe på den, så det tar litt mer tid. Det er helt umulig for oss å vite nøyaktig når begjæringen blir behandlet, men det blir i hvert fall ikke nå, sier Gjenopptakelseskommisjonens leder, advokat Siv Hallgren, til NTB mandag.

Kommisjonens første møte etter sommerferien er 29. og 30. august. Deretter ligger det an til at neste møte blir i begynnelsen av oktober. Normalt møtes de åtte eller ni ganger i året.

– Fjorten dager før møtene vet jeg omtrent hvilke saker som kommer opp. Nå vet jeg at denne begjæringen ikke kommer opp, sier Hallgren før siste møte før sommerferien 13. og 14. juni.

Aktuelt: Viggo Kristiansens foreldre mener stemningen har skiftet, tror på gjenopptakelse av Baneheia-saken

Tidligere i mai ble det kjent at foreldrene til Viggo Kristiansen er styrket i troen på at sønnen vil lykkes i sitt sjette forsøk på å få dobbeltdrapssaken gjenopptatt. Begjæringen ble sendt til kommisjonen i juli i fjor.

Foreldrene tror Bjørn Olav Jahrs bok «Drapene i Baneheia. To historier. En sannhet», der forfatteren går i rette med det han mener var en feilaktig domfellelse av Kristiansen, har ført til endring.

Åtte år gamle Stine Sofie Sørstrønen og ti år gamle Lena Sløgedal Paulsen ble funnet voldtatt og drept i Baneheia i Kristiansand i mai 2000. To år senere ble de to kameratene dømt.

Kristiansen soner en forvaringsdom på 21 år, mens medtiltalte Jan Helge Andersen ble dømt til 19 års fengsel.

Aktuelt: Jan Helge Andersens mor reagerer kraftig på beskyldninger i ny bok om Baneheia-saken