Meny

Malthe-Sørenssen: Trodde oppriktig jeg var syk

Bedrageritiltalte Geir Selvik Malthe-Sørenssen sier han oppriktig trodde han hadde en utvekst i hodet da han ba advokat Harald Stabell om penger til operasjon.

I Oslo tingrett mandag forklarte den 53 år gamle tidligere journalisten og forfatteren seg blant annet om da han svindlet advokat Harald Stabell for penger, skriver VG.

– Da jeg lurte Harald Stabell, var jeg overbevist om at jeg var syk. Jeg trodde selv på at jeg hadde en utvekst i hodet. Intensjonen var å bruke de pengene på en operasjon. Jeg hadde googlet masse på nettet, om hvor farlig dette kunne være, og jeg ble nok sykere av å gjøre det, sa han.

Malthe-Sørensen innrømmet imidlertid at det ikke var planlagt noen operasjon.

– Poenget var uansett at jeg ikke brukte pengene på det jeg sa jeg skulle bruke dem til.

53-åringen innledet sin forklaring med å si at han var ganske sliten. Han fortalte at han fram til 2012 bare hadde to trafikkbøter og at han ikke skjønner hvordan han kunne havne i det uføret han nå er i, ifølge VG.

Han erkjente straffskyld på alle punkter da saken startet mot ham i Oslo tingrett sist fredag. 53-åringen er tiltalt for bedragerier av nær sju millioner kroner, samt fire tilfeller av dokumentforfalskning.

Hevder han ble truet

Ifølge Nettavisen hevdet Malthe Sørensen i retten at han ble utsatt for kontroll og trusler av personer i det kriminelle miljøet på Østlandet og at dette bidro til oppførselen hans.

Han fortalte at han følte seg presset til å ta opp ulovlige lån, blant annet lån på til sammen fire millioner kroner i en bank.

Økokrim tror imidlertid ikke helt på det 53-åringen forteller i retten.

– Det er klart, det er en historie, men vi mener at hans forklaring alene ikke kan legges til grunn. Det er vår oppfatning, sier førstestatsadvokat Håvard Kampen i Økokrim til avisen.

Sju rettsdager

Saken skulle opprinnelig starte torsdag i forrige uke. Da møtte ikke Malthe-Sørenssen, og rettssaken ble derfor utsatt én dag. Fredag kom han inn i rettslokalet på slaget klokka 9.

Den siste timen av saken fredag ble ført bak lukkede dører mens retten diskuterte om tiltaltes forklaring mandag skulle gå helt eller delvis for lukkede dører.

Mandag morgen kom altså retten til at dørene ikke skal lukkes når tiltalte forklarer seg.

Hovedforhandlingen var opprinnelig berammet fram til fredag 1. juni, men de sju rettsdagene er nå forskjøvet fram til og med mandag 4. juni.

Populært