Meny

Mann (19) dømt for seksuell handling uten samtykke i Drammen

Drammen tingrett. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
En 19 år gammel mann er i Drammen tingrett dømt til 30 dagers fengsel for seksuell handling uten samtykke. Mannen har bedt fornærmede om unnskyldning.

Den fornærmede kvinnen (20) befant seg på et nachspiel da hun og en mann hun hadde et forhold til, la seg sammen i et rom. Mens de sov låste den domfelte mannen seg inn på rommet, og la seg ved siden av kvinnen, skriver Drammens Tidende.

Han oppfattet det som om hun besvarte hans tilnærmelser og de hadde sex. Kvinnen trodde imidlertid det var mannen hun la seg med hun hadde sex med, men da hun snudde seg oppdaget hun til sin forskrekkelse at det var en fremmed mann.

19-åringen er i tillegg dømt til å betale 15.000 kroner i oppreisningserstatning til kvinnen. Kvinnen forklarte i retten at hun hadde hatt angst, søvn og konsentrasjonsproblemer i ettertid, og hadde vært sykmeldt i lang tid.

Forsvarer, advokat Ketil Magnus Berg, sier 19-åringen er lei seg for det som har skjedd. I retten ba han om unnskyldning.

– Min klient erkjente straks at den første berøringen var uten å forsikre seg om at kvinnen var med på det. Dette er han lei seg for. Det etterfølgende samleiet var imidlertid begge med på, skriver han i en epost.

De har ennå ikke avgjort om de vil anke.

(©NTB)

Populært