Meny

Byrådet fjerner politikernes parkeringsplasser i Oslo rådhus

Raymond Johansen (Ap), Marianne Borgen (SV), Fabian Stang (H), Lan Marie Nguyen Berg (MDG), Carl I. Hagen (Frp) og Inga Marte Thorkildsen (SV) er blant politikerne som nå mister sin private parkering i rådhusgarasjen. Foto: Thomas Brun / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Alle politikerne i byrådet i Oslo vil bli fratatt sine private parkeringsplasser i Rådhuset, har byrådet selv bestemt.

Kun 12 av rådhusgarasjens 32 parkeringsplasser skal beholdes, ifølge Aftenposten. Byrådet ønsker i stedet å tilrettelegge for 200 sykler i garasjen.

Da det rødgrønne byrådet begynte å fjerne parkeringsplasser i Oslo sentrum i fjor, krevde flere kritikere at miljøtiltaket også skulle ramme politikerne selv. Gruppelederne i Ap, SV og MDG foreslo derfor at det skulle innføres betaling for å parkere i rådhusgarasjen.

Når forslaget fra byrådet nå er klart, fjernes like gjerne alle politikernes private parkeringsplasser. De gjenstående 12 plassene er blant annet tiltenkt rådhusets tre tjenestebiler. I tillegg kommer to handikapplasser, ifølge Aftenposten.

På Stortinget har SV foreslått å innføre betaling i stortingsgarasjen. Dette forslaget skal behandles av presidentskapet før sommerferien.

(©NTB)

Populært