Tidligere siktet i Tina-saken blir ikke tiltalt for falsk forklaring

Liket av Tina Jørgensen ble funnet ved en tilfeldighet i en dreneringskum på parkeringsplassen ved Bore kirke på Jæren. Arkivfoto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix
Liket av Tina Jørgensen ble funnet ved en tilfeldighet i en dreneringskum på parkeringsplassen ved Bore kirke på Jæren. Arkivfoto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Saken mot en mann anmeldt av en barndomskamerat for å ha trukket ham inn i saken om Tina Jørgensen-drapet, er henlagt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I henleggelsen av saken om falske anklager pekes det på at det er meget strenge krav til bevis for domfellelse i straffesaker. Saken er henlagt på bevisets stilling, skriver Stavanger Aftenblad.

– Jeg ønsker ikke å uttale meg om politiets valg om å henlegge saken mot mannen jeg anmeldte, ut over at avgjørelsen vil bli anket til statsadvokaten, sier 39-åringen som anmeldte barndomskameraten.

39-åringen anmeldte en barndomskamerat, som i et lydopptak sendt til politiet fortalte at han selv og tre andre, inkludert 39-åringen, sto bak drapet på Jørgensen. Mannen i lydopptaket tilsto da han ble pågrepet, mens de tre andre nektet for å ha noe med drapet å gjøre. Alle fire ble løslatt.

I 2017 ble 39-åringen tilkjent 50.000 kroner i oppreisningserstatning og 13.500 kroner i erstatning for tiden han satt i varetekt.

20 år gamle Tina Jørgensen forsvant i 2000 sporløst etter å ha tilbrakt kvelden på byen sammen med kjæresten. En storstilt leteaksjon ble gjennomført i Stavanger-området. Liket av Jørgensen ble funnet ved en tilfeldighet i en dreneringskum på parkeringsplassen ved Bore kirke på Jæren. Obduksjonen viste at hun ble slått i hjel. Ingen har blitt dømt for drapet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden