Stekende varme skaper trøbbel for toget flere steder i landet

Det har fredag oppstått flere skogbranner langs Dovrebanen i Rennebu i Trøndelag
Det har fredag oppstått flere skogbranner langs Dovrebanen i Rennebu i Trøndelag Foto: Skogbrannhelikopter / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere steder i lander har lyng- og skogbranner ført til stans og forsinkelser på jernbanen. På Sørlandsbanen var det solslyng som rammet togtrafikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Togene på Dovrebanen sto fredag ettermiddag som følge minst fem skog- og lyngbranner langs sporet. Dovrebanen måtte stenges mellom Oppdal og Berkåk i Trøndelag, mens brannvesenet jobbet med å få situasjonen under kontroll, ifølge NRK. Passasjerene på strekningen ble fraktet med buss.

De første brannmeldingene kom i 13.30-tiden fredag. I en oppdatering tre timer senere meldte Bane Nor at slokking pågikk og at det var usikkert når trafikken kunne gå som normalt igjen. Et skogbrannhelikopter ble satt inn i slokkearbeidet. Det er svært tørt i området og stor spredningsfare.

Ifølge Bane Nor kan brannene være forårsaket av et godstog som passerte på strekningen med en feil på bremsene, skriver Adresseavisen.

– En bremsesko på dette toget har hengt seg opp, og da gnistrer det. Det er sannsynlig årsak til dette. Jeg har ikke oversikt over omfanget, men det brenner flere steder langs jernbanelinjen, sier pressevakt Olav Nordli.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bane Nor meldte fredag ettermiddag at det var forsinkelser på Sørlandsbanen som følge av solslyng på skinnene mellom Bjørkevoll og Sira. Også her var det usikkert når problemet var løst og trafikken tilbake i normalt gjenge. Både lokaltoget mellom Stavanger og Egersund og regiontoget til Oslo ble rammet.

På Randsfjordbanen mellom Hokksund og Skotselv var trafikken tilbake til sitt normale rundt klokka 16.30, etter at brann ved sporet tidligere på dagen hadde ført til stans.