Generalsekretæren slutter umiddelbart i Kirkens Nødhjelp

Anne-Marie Helland har vært generalsekretær i Kirkens Nødhjelp i over seks år, men slutter umiddelbart. Her er hun under en pressekonferanse i 2015 om flyktningkrisen i Syria.
Anne-Marie Helland har vært generalsekretær i Kirkens Nødhjelp i over seks år, men slutter umiddelbart. Her er hun under en pressekonferanse i 2015 om flyktningkrisen i Syria. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Anne-Marie Helland fratrer stillingen som generalsekretær i Kirkens Nødhjelp umiddelbart fordi styret ikke lenger har tillit til henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det har fremkommet forhold som gjør at styret ikke lenger har tillit til Anne-Marie Helland. Partene har derfor kommet til enighet om at hun trekker seg som generalsekretær med umiddelbar virkning, sier styreleder Kjetil Aano i en pressemelding fredag ettermiddag.

Helland betegner i en uttalelse prosessen som «ryddig og grei».

– Når styret uttrykker manglende tillit, har man som leder bare én ting å gjøre, og det er å tre til side og gjøre rom for nye koster. For meg er det lite dramatikk i dette, sier Helland, som har hatt jobben i over seks år.

Hun er for tiden innlagt på sykehus på grunn av akutt sykdom og vil ikke være tilgjengelig for ytterligere kommentarer.

Lisa Sivertsen trer inn som fungerende generalsekretær i Kirkens Nødhjelp. Hun leder til daglig avdeling for politikk og samfunn.