Meny

Skogbrann stanser toget i Trøndelag

Et brannhelikopter er sendt ut for å hjelpe til med slokkearbeidet etter at det er oppstått flere skobranner i Rennebu i Trøndelag. Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dovrebanen er stengt etter at det er oppstått flere skogbranner langs toglinjen i Rennebu i Trøndelag.

Politiet meldte ved 13.30-tiden fredag at det var observert røyk to steder ved togsporet ved Ulsberg stasjon i Rennebu. Et skogbrannhelikopter ble rekvirert til stedet. Det er svært tørt i området, og et ekstraordinært forbud mot åpen ild er utstedt i flere kommuner i fylket.

Dovrebanen er stengt mellom Berkåk og Oppdal som følge av skogbrannene.

– Det settes opp buss for passasjerene mellom Berkåk og Oppdal, sier pressevakt Nina Schage i NSB til Adresseavisen.

Ifølge Bane Nor kan brannene være forårsaket av et godstog som passerte på strekningen med en feil på bremsene, skriver avisa.

– En bremsesko på dette toget har hengt seg opp, og da gnistrer det. Det er sannsynlig årsak til dette. Jeg har ikke oversikt over omfanget, men det brenner flere steder langs jernbanelinjen, sier pressevakt Olav Nordli.

Populært