Meny

Malthe-Sørenssen møtte, erkjenner straffskyld

Forsvarer Trygve Staff delte fredag ut et skriv til pressen i Oslo tingrett der en pensjonert politietterforsker bekrefter at det er et trusselbilde mot Geir Selvik Malthe-Sørenssen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Bedrageritiltalte Geir Selvik Malthe-Sørenssen møtte da rettssaken mot ham startet fredag. Han erkjente straffskyld på samtlige tiltalepunkter.

Malthe-Sørenssen (53) møtte ikke da rettssaken mot ham skulle starte torsdag morgen, og rettssaken ble derfor utsatt én dag.

Hans forsvarer, advokat Trygve Staff, frafalt fredag kravet om at deler av saken skal gå for lukkede dører.

Erkjente straffskyld

Malthe-Sørenssen erkjente straffskyld på samtlige tiltalepunkter, men på de fleste av dem som medvirker. På to punkter svarte han bare ja, og på et punkt la han til at han har erkjent straffskyld, men for et lavere beløp. Han sa også at han for tiden er sykmeldt.

Malthe-Sørenssen er tiltalt for bedragerier for nesten sju millioner kroner, samt fire tilfeller av dokumentforfalskning. Han ble i en reportasjeserie i VG kjent for å ha fabrikkert opplysninger i blant annet Treholt-saken.

Trusler fra kriminelle

Før hovedforhandlingen begynte fredag morgen, delte Staff ut en kopi til pressen av en epost fra april i år. Der bekrefter en pensjonert politietterforsker at det er et trusselbilde fra kriminelle mot tiltalte. I fjor byttet Malthe-Sørenssen navn. Bakgrunnen skal ha vært trusler fra kriminelle.

Politimannen var tidligere hovedetterforsker ved Asker og Bærum politidistrikt. Eposten ble sendt til Staff samme dag som 53-åringen hadde kontaktet ham for å få bekreftet at det hadde vært et møte mellom ham og politiet i Oslo for å skaffe ham skjermet adresse.

Det fremgår at politiet fant at det var uegnet fordi utseende til Malthe-Sørenssen er så kjent. Han ble da bedt om å forholde seg til andre forholdsregler med hensyn til egen sikkerhet.

Populært