Meny

Dette skjer i dag

Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dette er blant de ventede hendelsene fredag 25. mai.

Solberg mottar Finnmark-avstemning

I dag mottar statsminister Erna Solberg resultatet av folkeavstemningen i Finnmark. Fylkesordføreren i Finnmark og gruppeleder for Aps fylkestingsgruppe møter Solberg klokken 14.30. De skal legge fram argumenter for hvorfor de ikke ønsker sammenslåingen.

87 prosent av finnmarkingene sa nei til å bli slått sammen med Troms.

Møter Malthe-Sørenssen i retten?

Bedrageritiltalte Geir Selvik Malthe-Sørenssen møtte ikke opp da rettssaken mot ham skulle starte torsdag. Den er utsatt til i dag, men advokat Trygve Staff vet ikke om hans klient vil møte opp i dag heller.

Malthe-Sørenssen (53) er tiltalt for bedragerier for nesten sju millioner kroner, samt fire tilfeller av dokumentforfalskning.

Abortavstemning i Irland

I dag går irene til urnene for å si ja eller nei til å fjerne et grunnlovstillegg som gir gravide og deres ufødte barn lik rett til liv.

Dersom det blir flertall for å fjerne grunnlovstillegget, vil den irske regjeringen introdusere en ny lov om fri abort de første 12 ukene av svangerskapet. Abort har vært forbudt i Irland siden 1861.

GDPR trer i kraft

EUs nye personvernforordning, kalt GDPR, trer i kraft i dag. Den stiller nye krav til hvordan bedrifter og organisasjoner bruker opplysningene de har om oss. Selskapene skal fra nå av kun få tilgang på det de trenger å vite for å gi deg den tjenesten du ønsker deg.

I Norge skjer endringene fra 1. juli.

Ruuds siste hinder før French Open

19 år gamle Casper Ruud møter franske Alexandre Muller i den siste kvalifiseringsrunden i French Open i dag. Muller er rangert som nummer 377 i verden, mens Ruud er nummer 158.

Kampen starter klokken 10 og vises på Eurosport.

(©NTB)

Populært