Meny

Dette skjedde i natt

Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 25. mai.

Nord-Korea villig til å møtes

Nord-Korea sier de er fortsatt villige til å møtes etter at USA avlyste det planlagte toppmøtet mellom de to landene.

– Den plutselige kunngjøringen om at møtet er avlyst er uventet for oss, og vi kan ikke gjøre annet enn å synes at det er ytterst beklagelig, sa Nord-Koreas viseutenriksminister Kim Kye-gwan i en pressemelding via Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå KCNA.

Sør-Korea vil fortsette arbeide med Nord

Sør-Koreas gjenforeningsminister sier landet er forberedt på å fortsette den gode tonen med Nord-Korea, til tross for spenningene mellom naboen i nord og USA.

– Våre myndigheter vil gjøre sitt for å sette fredsavtalen ut i livet, sa den sørkoreanske gjenforeningsministeren Cho Myoung-gyon ifølge Yonhap.

Flertall for å utrede statlig luftambulanse

Et flertall av partiene på Stortinget sier de vil ha utredet statlig drift av luftambulansetjenesten.

KrF har fortsatt ikke tatt stilling til hvorvidt de ønsker å skrote Babcocks femårskontrakt, men en utredning av offentlig luftambulanse er uansett ønskelig, sier Olaug Bollestad (KrF), leder i helsekomiteen på Stortinget, til VG .

Enighet om flyteriggavtalen

Industri Energi og Norges Rederiforbund har kommet til enighet i tarifforhandlingene på flyteriggområdet. Avtalen omfatter drøyt 4.000 medlemmer. Forhandlingene kom i mål natt til fredag, skrev Industri Energi i en pressemelding.

– Vi har sikret medlemmene våre på flyteriggområdet en solid lønnsøkning og økt kjøpekraft, sa forbundsleder Frode Alfheim i Industri Energi.

(©NTB)

Populært