Campingvognbrannen i Rogaland: Dødsårsaken var kullos

Det var klokken 5.24 lørdag morgen 14. april at det begynte å brenne i en campingvogn på Sokn camping i Rennesøy kommune. Odd Magne Valstad (45), Aud Nina Egeland Valstad (45) og Sander Valstad (14) mistet livet i brannen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Det var klokken 5.24 lørdag morgen 14. april at det begynte å brenne i en campingvogn på Sokn camping i Rennesøy kommune. Odd Magne Valstad (45), Aud Nina Egeland Valstad (45) og Sander Valstad (14) mistet livet i brannen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De tre som mistet livet i brannen i en campingvogn i Rennesøy kommune i Rogaland i april, døde av kullosforgiftning, viser den foreløpige obduksjonsrapporten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De tre ble funnet på gulvet på ulike steder. De har nok mistet bevisstheten før de døde og har trolig ikke lidd noe, sier lensmann Bjørn Iden ved Ryfylkeøyane lensmannskontor til Stavanger Aftenblad.

Odd Magne Valstad (45), Aud Nina Egeland Valstad (45) og Sander Valstad (14) døde tragisk i brannen som politiet fremdeles ikke har klart å finne årsaken til.

Lensmannen har tidligere uttalt at alt fra gassovner, stearinlys som har veltet, eller en lader som sto på, kan være årsaken til brannen.

– Vi håper å finne ut hvor brannen startet og etter hvert også årsaken til at det begynte å brenne, sier Iden.

De fleste som dør av branner i Norge, dør av kullosforgiftning, viser flere undersøkelser, ifølge Stavanger Aftenblad.