Politiet om Holmlia-skyting: Siktede og fornærmede gikk på samme koranskole

Innbyggerne på Holmlia har den siste tiden opplevd flere skyteepisoder i sitt nabolag. I februar markerte møtte mange opp til en antivoldsmarkering. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Innbyggerne på Holmlia har den siste tiden opplevd flere skyteepisoder i sitt nabolag. I februar markerte møtte mange opp til en antivoldsmarkering. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

21-åringen som er siktet for drapsforsøk på en 18-åring på Holmlia i Oslo, har gått på koranskole i Somalia. Politiet mener 18-åringen gikk på samme skole.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to skal ha gått på samme koranskole bare noen måneder før skyteepisoden 24. april.

– Vi har opplysninger som tyder på det, sier politiadvokat Pål Fredrik Hjort Kraby til Klassekampen.

Den 21 år gamle mannen er siktet for å ha skutt en 18 år gammel mann i hovedpulsåren i beinet. Også en 23 år gammel mann er varetektsfengslet i samme sak, siktet for grov kroppsskade.

Ifølge politiet skal siktede og fornærmede har tilbrakt «en viss periode» sammen på skolen. Flere av koranskolene i Somalia anklages for torturlignende forhold, der elevene kan bli slått og lenket fast.

18-åringens bistandsadvokat Andrea J. Salamonsen sier til Klassekampen at fornærmede nekter for å ha gått på koranskole i Somalia.

Politiet har gjennom etterforskningen ikke kunnet fastslå om skyteepisoden knytter seg til gjengkriminalitet. Selv om det var mye folk til stede da skuddene ble avfyrt, har politiet slitt med å få tak i vitner.

21-åringen har sittet isolert i varetekt i fire uker med brev- og besøksforbud. Hans forsvarer Trygve Staff har ikke besvart Klassekampens henvendelser. Politiadvokat Kraby vil fredag be om at fengslingsperioden forlenges.