Meny

Barnehageansatt mann dømt for overgrep mot sju gutter

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
En 33 år gammel mann er i Bergen tingrett dømt til ti års forvaring for seksuelle overgrep mot sju barnehagebarn i Bergen.

Dommen mot 33-åringen på ti års forvaring, med en minstetid på seks år og åtte måneder, falt torsdag. 33-åringen er i tillegg dømt til å betale erstatning til de sju fornærmede på til sammen 750.000 kroner. Samme dag er det klart at han anker straffeutmålingen, ifølge NRK.

33-åringen er dømt for grove overgrep og seksuelle handlinger mot sju gutter i to barnehager i Bergen. Han ble avslørt i 2016, da en fire år gammel gutt fortalte om overgrep til foreldrene sine.

Tiltalte erkjente straffskyld for 22 overgrep mot fem av de sju guttene som tiltalen omfatter.

– Jeg er tilfreds med at retten er enig med meg i mitt syn på skyld og straffespørsmål, sier statsadvokat Magne Kvamme Sylta.

Retten mener kombinasjonen av mannens pedofile legning, lave selvkontroll og muligheten for at mannen fortsatt kan søke opp overgrepsmateriale når han ville blitt løslatt etter å ha sonet en ordinær fengselsstraff, gjør det nødvendig å dømme ham til forvaring.

Det har ikke lyktes NRK å få mannens forsvarer, advokat Einar Raaen, i tale. Han argumenterte imot aktors påstand om forvaringsstraff da han prosederte.

Populært