Meny

Søreide: – Nord-Korea-prosessen har vært preget av usikkerhet

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) understreker at arbeidet med å finne en fredelig løsning på konflikten med Nord-Korea må fortsette.

– Prosessen fram mot det planlagte toppmøtet mellom Trump og Kim Jong-un har vært preget av usikkerhetsmomenter, og jeg har flere ganger tatt forbehold om møtet faktisk ville finne sted, sier utenriksministeren til NTB.

– Utfordringene vil bestå, og bestrebelsene med å få Nord-Korea inn i et forpliktende forhandlingsspor må fortsette. Dette er viktig for å redusere spenningsnivået og helt nødvendig for å finne fredelige, politiske løsninger på konflikten, sier hun i en kommentar til at president Trump torsdag avlyste det planlagte toppmøtet med Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Hun mener sanksjonene mot Nord-Korea må opprettholdes og understreker at Norge gjennomfører sanksjoner vedtatt av Sikkerhetsrådet. Norge slutter også opp om innstrammingene EU har innført i tillegg.

– Situasjonen på Korea-halvøya, med Nord-Koreas atomvåpenprogram og utviklingen av interkontinentale missiler, er en trussel mot fred og stabilitet både regionalt og globalt. Våpenprogrammene truer også integriteten til hele det internasjonale ikke-spredningsregimet.

Populært