Meny

Overgrepssiktelse mot omsorgsarbeider henlagt

Statsadvokaten har henlagt siktelsen mot en kommunalt ansatt omsorgsarbeider som var siktet for overgrep mot en psykisk utviklingshemmet mann.

Den sterkt pleietrengende mannen anmeldte i fjor omsorgsarbeideren som var ansatt for å passe på ham, skriver Bergens Tidende. Det tok to uker hvor den anmeldte fortsatte å gå på jobb før han ble pågrepet. Da ble han siktet for seksuell omgang og suspendert fra jobben.

Statsadvokaten har nå henlagt straffesaken mot mannen med begrunnelsen om bevisets stilling.

– Vi vil ikke foreta oss noe mer med saken med mindre henleggelsen påklages, skriver politiadvokat Kristine Knutsen-Berge i en epost til avisen.

Knutsen-Berge har vært påtaleansvarlig i saken. Hun begrunner henleggelsen med en «totalvurdering av alle bevisene i saken».

Den funksjonshemmede mannens bistandsadvokat er fortvilet over henleggelsen og sier avgjørelsen vil bli klaget til Riksadvokaten.

– Det er et tankekors når de mest sårbare blant oss forteller om overgrep med sine muligheter for kommunikasjon, og man opplever at det ikke er tilstrekkelig. Få overgrep mot denne gruppen i vårt samfunn blir avdekket og anmeldt, sier bistandsadvokat Ellen Eikeseth Mjøs.

Populært