Meny

Malthe-Sørenssen møtte ikke – rettssak utsatt

Rettssaken mot Geir Selvik Malthe-Sørenssen, skulle starte i Oslo tingrett torsdag. Den tidligere journalisten og privatetterforskeren er tiltalt for sju grove bedragerier for nesten sju millioner kroner, samt dokumentforfalskning. 53-åringen forsvares av advokat Trygve Staff. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Bedrageritiltalte Geir Selvik Malthe-Sørenssen møtte ikke da rettssaken mot ham skulle starte torsdag morgen. Rettssaken er derfor utsatt til fredag.

Malthe-Sørenssen (53) er tiltalt for bedragerier for nesten sju millioner kroner, samt fire tilfeller av dokumentforfalskning. Han ble i en reportasjeserie i VG kjent for å ha fabrikkert opplysninger i blant annet Treholt-saken.

Torsdag var han imidlertid ikke til stede i Oslo tingrett.

– Saken er utsatt til i morgen, sier hans forsvarer, advokat Trygve Staff, til NTB.

Staff vet heller ikke om hans klient vil møte i retten fredag.

Førstestatsadvokat Håvard Kampen sier til NTB at ettersom forholdene 53-åringen er tiltalt for, har en strafferamme på over ett år, er det slik at tiltalte må møte for at saken skal kunne gjennomføres.

De to første dagene av rettssaken, torsdag og fredag, var satt av til Malthe-Sørenssens egen forklaring.

Geir Selvik Malthe-Sørenssen byttet navn i fjor. Bakgrunnen skal ha vært trusler fra kriminelle.

Populært