Meny

Dette skjer i dag

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dette er blant de ventede hendelsene torsdag 24. mai.

Budsjettforhandlingene starter

Budsjettforhandlingene mellom regjeringen og KrF starter i dag. Forhandlingene starter trolig på ettermiddagen og skal etter planen være avsluttet innen fredag 1. juni klokken 10.

«Dødsgebyret» må skrotes, barnehagenormen følges opp med 100 millioner i år og lærernormen få løfter om penger i 2019, krever KrF i forhandlingene.

Luftambulanse-høring

Helse- og omsorgskomiteen avholder høring i forbindelse med representantforslaget om å annullere anbudet om luftambulansetjenesten som Babcock fikk tilslaget på og om redegjørelsen fra helseministeren i tilknytning til samme sak.

Overlege Mads Gilbert ved Universitetssykehuset i Nord-Norge åpner høringen.

Eksjournalist i retten

Tidligere journalist og privatetterforsker Geir Selvik Malthe-Sørenssen møter i Oslo tingrett tiltalt for bedragerier for nesten sju millioner kroner.

I tillegg er han tiltalt for fire tilfeller av dokumentforfalskning. Det kommer fram av tiltalen signert førstestatsadvokat Håvard Kampen i Økokrim.

Minister- og presidentmøter

Tysklands statsminister Angela Merkel er på offisielt besøk i Kina. I Beijing møter hun president Xi Jinping og statsminister Li Keqiang. Besøket varer til fredag.

I St. Petersburg er Frankrikes president Emmanuel Macron på plass for å møte Russlands president Vladimir Putin. Det skjer i forbindelse med den årlige konferansen St. Petersburg International Economic Forum.

Nytt om ebolautbruddet i Kongo

Leger Uten Grenser holder pressekonferanse om ebolautbruddet i Kongo i Genève klokken 10 i dag.

Mandag ble en vaksinekampanje innledet i området der den dødelige sykdommen har brutt ut. Antall døde er nå steget til 27 etter at en sykepleier døde i Bikoro i det nordvestlige Kongo, der epidemien først startet. Til sammen er det registrert 49 tilfeller av alvorlig feber, hvorav 22 er bekreftet er ebola.

(©NTB)

Populært