Dette skjer i dag

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene torsdag 24. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Budsjettforhandlingene starter

Budsjettforhandlingene mellom regjeringen og KrF starter i dag. Forhandlingene starter trolig på ettermiddagen og skal etter planen være avsluttet innen fredag 1. juni klokken 10.

«Dødsgebyret» må skrotes, barnehagenormen følges opp med 100 millioner i år og lærernormen få løfter om penger i 2019, krever KrF i forhandlingene.

Luftambulanse-høring

Helse- og omsorgskomiteen avholder høring i forbindelse med representantforslaget om å annullere anbudet om luftambulansetjenesten som Babcock fikk tilslaget på og om redegjørelsen fra helseministeren i tilknytning til samme sak.

Overlege Mads Gilbert ved Universitetssykehuset i Nord-Norge åpner høringen.

Eksjournalist i retten

Tidligere journalist og privatetterforsker Geir Selvik Malthe-Sørenssen møter i Oslo tingrett tiltalt for bedragerier for nesten sju millioner kroner.

I tillegg er han tiltalt for fire tilfeller av dokumentforfalskning. Det kommer fram av tiltalen signert førstestatsadvokat Håvard Kampen i Økokrim.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minister- og presidentmøter

Tysklands statsminister Angela Merkel er på offisielt besøk i Kina. I Beijing møter hun president Xi Jinping og statsminister Li Keqiang. Besøket varer til fredag.

I St. Petersburg er Frankrikes president Emmanuel Macron på plass for å møte Russlands president Vladimir Putin. Det skjer i forbindelse med den årlige konferansen St. Petersburg International Economic Forum.

Nytt om ebolautbruddet i Kongo

Leger Uten Grenser holder pressekonferanse om ebolautbruddet i Kongo i Genève klokken 10 i dag.

Mandag ble en vaksinekampanje innledet i området der den dødelige sykdommen har brutt ut. Antall døde er nå steget til 27 etter at en sykepleier døde i Bikoro i det nordvestlige Kongo, der epidemien først startet. Til sammen er det registrert 49 tilfeller av alvorlig feber, hvorav 22 er bekreftet er ebola.