Meny

Dette skjedde i natt

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 24. mai.

Mekling i lønnsoppgjøret

I natt har YS Stat, LO Stat, Unio, Akademikerne og representanter fra staten sittet hos Riksmekleren.

Fem og en halv time etter at fristen gikk ut, forhandles det fremdeles. 6.000 ansatte står klare til å streike torsdag morgen om det ikke blir enighet.

20-åring død i trafikkulykke

En 20 år gammel mann ble erklært død på stedet etter at han kjørte av veien i Fiskarstrand i Møre og Romsdal sent onsdag kveld. Den unge mannen var alene i bilen.

– Det er en svak kurve der ulykken har skjedd, men ingen sving som tilsier at du normalt sett skal kunne kjøre av veien. Hva som har skjedd, har vi ikke noen formening om foreløpig, sa operasjonsleder Arild Reite i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.

– Trump vurderer 25 prosent på bilimport

President Donald Trump vurderer å innføre en importavgift på 25 prosent på biler, ifølge The Wall Street Journal.

Det var avisen som først meldte at Det hvite hus vurderer å iverksette en såkalt Section 232-etterforskning av bilhandelen. Handelsminister Wilbur Ross bekrefter i en uttalelse natt til torsdag at han, på oppfordring av Trump, vil undersøke dette.

Khamenei med krav for å berge atomavtalen

Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei setter en rekke krav til europeiske ledere om de ønsker at Iran fortsetter å forholde seg til atomavtalen.

– Europeiske banker må beskytte handelen med den islamske republikken. Vi ønsker ikke å starte en krig med disse tre landene (Frankrike, Tyskland og Storbritannia), men vi stoler ikke på dem heller, sa Khamenei onsdag ifølge Reuters.

Capitals til Stanley Cup-finalen

Washington Capitals er klare for NHL-finalen etter tre svenske mål i 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning torsdag.

Alex Ovetsjkin, André Burakovsky (2) og Nicklas Bäckström scoret målene. Capitals møter overraskelseslaget Vegas Golden Knights i finalen. Første kampen spilles 28. mai.

(©NTB)

Populært