Meny

Nynazistisk organisasjon vil ha stand under Arendalsuka

Lederen for Motstandsbevegelsen i Norge, Haakon Forwald (i grønn jakke) gikk foran i toget da høyreekstreme marsjerte i Kristiansand lørdag. Nå vil den nazistiske organisasjonen delta under den politiske festivalen Arendalsuka til sommeren. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Den nordiske motstandsbevegelsen har søkt om å få ha stand under den politiske festivalen Arendalsuka til sommeren – men regner med blankt avslag.

Den politiske uka i midten av august samler smått og stort av partier, politikere, næringslivsfolk og organisasjoner og er derfor «et utmerket sted å spre vårt budskap», ifølge Haakon Forwald i Den nordiske motstandsbevegelsen. Det skriver avisen Dagen.

Arendalsuka arrangeres i år fra 13. til 18. august.

Nesten 200 organisasjoner – både religiøse, politiske og humanitære – har allerede fått ja til å ha stand. Likevel regner Forwald med å få avslag på sin søknad, med bakgrunn i kravet om at organisasjoner som skal delta under Arendalsuka ikke kan ha et antidemokratisk eller voldsrettet budskap.

– Med tanke på tidligere uttalelser fra ledelsen i Arendalsuka, om at de ville nekte oss å delta dersom vi søkte, så kan man jo mistenke at de vil avslå vår søknad og begrunne det med at vi er «antidemokratiske». Vi anser uansett at det er verdt et forsøk, og et eventuelt avslag vil jo virkelig understreke vår kritikk av dagens såkalte demokrati, sier Forwald på organisasjonens nettsider.

Populært