UDI sier opp avtalen med asylmottaket i Florø

Utlendingsdirektoratet (UDI) har sagt opp avtalen om drift av Solbakken asylmottak i Flora kommune i Sogn og Fjordane.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mottaket er kommunalt og har 130 plasser. Det har vært i drift siden 1993, da det ble åpnet for å gi plass til flyktninger fra krigen i det tidligere Jugoslavia.

Når kontrakten utløper i august, er det 32 asylmottak med omkring 4.800 plasser igjen i Norge. Belegget på norske asylmottak har falt jevnt og trutt, og i dag bor det 3.900 personer på mottakene rundt om i landet. Rundt en tredel av beboerne har fått endelig avslag på asylsøknaden og har utreiseplikt.

På det meste vinteren 2015/2016 hadde Utlendingsdirektoratet rundt 39.000 mottaks- og akuttplasser. UDI styrer mot at minimum 85 prosent av plassene i mottakene på landsbasis skal være i bruk, og på grunn av få asylsøkere varsler de at de vil fortsette å justere ned mottakskapasiteten utover høsten.

Ved utgangen av april hadde rundt 950 personer søkt om asyl i Norge siden nyttår, men rundt en tredel av søknadene kommer fra tidligere enslige mindreårige asylsøkere som har fått lov til å søke om asyl på nytt etter Stortingets vedtak om «oktoberbarna» i fjor høst.

Personvernpolicy