Meny

Politiet: Har funnet våpenet Janne Jemtland ble skutt med

VIDEO: Her forklarer politiet hvor de har funnet våpenet.
Politiet har funnet pistolen de mener Janne Jemtland (36) ble skutt med før hun ble senket i Glomma i vinter.

– Pistolen ble funnet utendørs i Vangsåsen 8. mai, sa politibetjent og etterforskningsleder Trond Blikstad i Innlandet politidistrikt på en pressekonferanse på Hamar onsdag.

Våpenet ble påvist av den drepte kvinnens 47 år gamle drapssiktede ektemann i et skogsområde øst for Brumunddal. Politiet har tidligere i vinter forsøkt å finne våpenet ved flere anledninger, men store snømengder i leteområdet gjorde letingen vanskelig. Først etter at snøen smeltet ble pistolen funnet.

– Vi mener med stor grad av sikkerhet at det er det rette våpenet. Det er sendt til Kripos for ytterligere undersøkelser. De har vi ikke fått noen resultater fra ennå. Vi har også funnet magasinet i det samme området, sa Blikstad.

Brukte batteri

Jemtland forsvant etter en fest 29. desember i fjor. Ektemann ble pågrepet og siktet for drap 12. januar. Dagen etter ble Jemtland funnet død på bunnen av Glomma i Våler kommune i Hedmark.

– Vår teori er at paret kom hjem sammen den aktuelle kvelden. Kort tid senere ble Janne Jemtland skutt i hodet. Hun ble påført én dødelig skuddskade i hodet, sier politiadvokat André van der Eynden.

På pressekonferansen onsdag sa politiet at etterforskningen nærmer seg slutten og at drapssaken snart kan sendes over til statsadvokaten for påtalemessig avgjørelse. Etterforskningen har vist at ektemannen etter å ha skutt kona, må ha ryddet snø som var tilsølt med blod og plasserte det ut på to sentrale steder i Brumunddal og at han kvittet seg med mobiltelefonen hennes. Janne Jemtland ble fraktet til Våler hvor hun ble senket i Glomma.

– Det er brukt vekt for å holde kroppen nede, det er brukt et batteri, sier van der Eynden.

Venter på dødsårsak

Politiadvokaten vil ikke kommentere selve dødsårsaken. Den endelige rapporten fra obduksjonen av den døde er ennå ikke klar. Forrige helg skrev VG at den foreløpige obduksjonsrapporten viser at Janne Jemtland døde av drukning, men dette har ikke blitt bekreftet av politiet.

– Vi har kun fått en foreløpig obduksjonsrapport. Inntil vi får den endelige, kommer vi ikke til å kommentere dødsårsaken noe nærmere enn at hun ble påført betydelige skuddskader, uttalte politiadvokat André van der Eynden til avisen.

Den drapssiktede ektemannen knyttet seg tidlig til «situasjonen» i avhørene med politiet, og forklarte at skuddet som drepte Jemtland, gikk av ved et uhell. Hans forsvarer Ida Andenæs sa til TV 2 tidligere denne måneden at klienten, som har sittet varetektsfengslet siden januar, står ved denne forklaringen.

Saken er forhåndsberammet i Hedmarken tingrett til 12. november. Det er satt av tre uker til behandlingen.

SE VIDEO: Politiet orienterte pressen om siste nytt i Jemtland-saken onsdag. Se hele pressekonferansen her:

Populært