Meny

Nettavisen: Kaster ut natteravnere etter bråk i Oslo øst

Politiet på stedet der flere ungdommer skal ha kastet stein mot natteravnene på Stovner i Oslo lørdag. En person ble skadd etter å ha fått en stein i hodet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Natteravnene fortsetter å gå rundt på Vestli og Stovner i Oslo, men skal passe på å være mindre autoritære og ikke bruke hunder.

Natteravnene var tirsdag i møte med politiet på Stovner, i Groruddalen i Oslo. Der ble de enige om at de skal fortsette med sin virksomhet på fredager og lørdager etter ønske fra både politi, innbyggere og natteravnene selv.

Til Nettavisen sier generalsekretær Lars Norbom i Natteravnene at noen få personer ikke får fortsette å patruljere i Oslo øst.

– Vi har fått noen tilbakemeldinger på at noen av Natteravnene har gitt noen kommentarer. Det gjelder noen få personer som har fått beskjed om at de nok bør gjøre noe annet enn å gå natteravn fordi de ikke passer der oppe, sier Norbom til Nettavisen.

Les også: Natteravnene møter politiet etter ny steinkasting

– Misforstått rollen

Det skal ifølge Norbom være tre eller fire personer som ikke er ønsket med videre.

– Det gjelder noen svært få personer som har misforstått rollen som natteravn og fremstått som noe mer autoritær enn det vi ønsker at en natteravn skal. Ved å sette i verk flere tiltak, samtidig som politiet øker sin tilstedeværelse, så regner vi med å bli mottatt på en god måte, sier han til avisen.

Norbom sier at nattravnerne ikke er et reservepoliti.

– Vi skal være nøye på å være så defensive som mulig. Vi skal være et trivselstiltak – og ikke et reservepoliti, sier han til Dagbladet.

Les også: Mer uro på Vestli i Oslo

Dropper hund

Det vil fra nå av ikke være tillatt at natteravner går med hund ettersom dette nok har skapt skepsis i et område der ikke mange har hund.

Sist lørdag ble én person skadd da ungdommer kastet stein på natteravner som patruljerte på Stovner. Vedkommende ble truffet i hodet og sendt til legevakten. Ti-femten personer løp fra stedet før politiet kom til. Det er bare noen uker siden natteravnene stanset patruljering i området etter to andre steinkastingsepisoder.

Les også:

Én natteravn skadd etter at ungdommer kastet stein
Populært