Litauer tiltalt for dødsvold i Telemark

En 37 år gammel litauer er tiltalt etter at en annen litauer bel funnet død på en hytte høsten 2016. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
En 37 år gammel litauer er tiltalt etter at en annen litauer bel funnet død på en hytte høsten 2016. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 37-åring Litauen er tiltalt for å ha påført en 38 år gammel landsmann dødelige skader ved å trampe på hodet hans. Volden skjedde på en hytte i Telemark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

38-åringen ble funnet død på en hytte i Rauland om morgenen 25. september 2016. Minst fem utenlandske håndverkere holdt til på hytta, og påtalemyndigheten mener det oppsto en slåsskamp mellom de to mennene i løpet av natten, skriver Varden.

Ifølge tiltalen slo den tiltalte 37-åringen den andre mannen i hodet flere ganger. Den tiltalte skal ha sparket og trampet på mannens hode etter at 38-åringen falt i bakken. Mannen fikk hjerneblødning og knusningsskader i hodet og døde i løpet av natten.

Den tiltalte litaueren ble løslatt etter avhør og jobber fortsatt i Norge. Han nekter straffskyld

– Han mener han ble angrepet av avdøde og forsvarte seg og kan ikke forstå at noen av de slagene han påførte ham kan ha forårsaket dødsfallet, sier forsvarer Andreas Nyhaug.

Det er satt av fem dager til rettssaken, som starter i Vest-Telemark tingrett 18. juni.