Meny

Dette skjer i dag

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dette er blant de ventede hendelsene mandag 21. mai.

Røe Isaksen i USA

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) innleder sitt fire dager lange besøk i USA, der han blant annet skal møte den amerikanske handelsministeren Wilbur Ross.

Mandag står taco på menyen når statsråden møter norske tech-bedrifter i New York. Med bedriftene skal han blant annet diskutere etableringsmulighetene på østkysten og vestkysten og hva norske myndigheter kan bidra med.

Modi besøker Putin

Indias statsminister Narendra Modi reiser til Sotsji for å møte Russlands president Vladimir Putin. Hensikten med samtalene er å diskutere framtidig handel og hvordan India og Russland kan jobbe sammen for å forbedre økonomien i landene, ifølge Indias ambassadør til Russland.

WHA igjen uten Taiwan

Når Verdens helseorganisasjon (WHO) arrangerer Verdens helseforsamling (WHA) i Genève, er Taiwan for andre året på rad ikke invitert. I en pressemelding har landets myndigheter gitt uttrykk for at de mener WHO lar seg styre av kinesiske myndigheter.

Geng Shuang, en talsperson for Kinas utenriksdepartement, har sagt at hans land godtok Taiwans deltakelse på WHA mellom 2009-2016, men at de ikke gjør det nå.

G20-møte i Argentina

Konfliktene i Midtøsten og bekjempelse av terror står på agendaen når utenriksministrene i G20s medlemsland møtes til samtaler i Argentinas hovedstad Buenos Aires. G20 er verdens sentrale, uformelle forum for internasjonalt økonomisk samarbeid og omfatter 19 medlemsland i tillegg til EU.

Det er på forhånd varslet at verken EUs, USAs, Russlands eller Frankrikes utenriksminister vil stille på møtet.

(©NTB)

Populært