Meny

Mann tiltalt etter rekordbeslag av dopingmidler i Kristiansand

En 40 år gammel mann er tiltalt for å ha oppbevart mer enn 2,5 kilo anabole steroider i Kristiansand. Politiadvokaten mener beslaget er rekordstort.

– Etter det jeg kjenner til, har vi ikke gjort større beslag av dopingmidler i Agder tidligere, sier politiadvokat Jørgen Henriksen til Fædrelandsvennen , som først omtalte den ferske tiltalen.

Det var 17. november i fjor at politiet stoppet en bilfører som kjørte vinglete. Den nå tiltalte 40-åringen satt i bilens passasjersete og drev øvelseskjøring med en annen mann. Tiltalte var på tidspunktet påvirket av kokain og andre stoffer tilsvarende en alkoholkonsentrasjon høyere enn 1,2 promille.

Da politiet samme kveld tok seg inn i 40-åringens leilighet, fant de 2.541.850 milligram anabole steroider og noe veksthormon, fordelt på tabletter, ampuller og hetteglass, ifølge tiltalen.

Politiet mener kristiansanderen har vært del av et miljø for distribusjon av dopingmidler.

– Det er snakk om så store mengder dopingmidler at man ikke kan klare å bruke dette selv i egen levetid, sier Henriksen til Fædrelandsvennen.

I etterkant har saken ført til pågripelser av flere personer andre steder i landet, ifølge avisen. Mannen sitter ennå varetektsfengslet, og saken er berammet for Kristiansand tingrett 1. juni.

(©NTB)

Populært