Dette skjer i dag

Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix
Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene lørdag 19. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kongelig bryllup

Storbritannias prins Harry gifter seg med Meghan Markle. Vielsen i St.- George's-kapellet i Windsor Castle starter kl. 13 norsk tid. Markle blir fulgt opp midtgangen av sin kommende svigerfar prins Charles.

Ifølge myndighetene er det ventet så mange som 100.000 ivrige tilskuere i småbyen Windsor.

NRK-streiken fortsetter

Streiken i NRK fortsetter, og kanalen kutter lørdagens kongelige bryllup med en halv time i hver ende til totalt tre timer. Bildene fra Storbritannia vil ikke bli kommentert.

1.700 NRK-journalister streiker med krav om kompetanseløft, bedre behandling av tilkallingsvikarer og å minske lønnsgapet noe til journalister i de andre riksmediene.

Prisutdeling i Cannes

Det er duket for siste dag i Cannes, og filmfestivalen avsluttes med prisseremoni og utdeling av Gullpalmen.

Ingen norske filmer var tatt ut til å pryde årets Cannes-program. Det nærmeste vi kommer er den sørafrikansk-kenyanske «Rafiki» av Wanuri Kahiu, der norske Ape & Bjørn er medprodusent. Filmen deltar i UN Certain Regard-kategorien.

FA-cupfinale

Klokken 18.15 møtes Chelsea og Manchester United i finalen av den engelske FA-cupen. Flere medier tror dette kan være den siste kampen til Chelsea-sjef Antonio Conte. Chelsea er revansjesugne etter finaletapet for Arsenal i fjor, mens Manchester United vil ta rekord med 13 FA-cuptrofeer om de vinner.