Fagskole blir «høyere yrkesfaglig utdanning»

Illustrasjonsfoto: Jan Haas / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Jan Haas / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Stortinget vil heve fagskolenes status og endrer navn til «høyere yrkesfaglig utdanning». Ikke nok, mener LO.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utdanningskomiteen på Stortinget innstilte denne uken på ny lov om fagskolen, der fagskolen får status som høyere yrkesfaglig utdanning. Samtidig vil de som tar to- eller treårig fagskoleutdanning nå kunne få «høyere fagskolegrad» på vitnemålet, skriver frifagbevegelse.

LO mener imidlertid at fagskolene fremdeles vil få en slags B-status. Stortingsflertallet vil nemlig ikke plassere fagskolene på nivå med annen høyere utdanning. Fagskolene ligger plassert på nivå 5, mens LO mener den bør være på nivå 6, som tilsvarer høyskolekandidat.

Personvernpolicy